
Vegán tejföl gluténmentesen
V E G Á N É L E T K Ö N N Y E D É N R E C E P T J E
H O Z Z Á V A L Ó K:
- 10 dkg rizs
- 10-15 dkg blans mandula, vagy kesudió “krémesre” őrölve, például kávédarálóban….
- só ízlésed szerint
- tiszta víz ízlésed szerint
E L K É S Z Í T É S E:
A rizst és az őrölt mandulát főzd “együtt” teljesen puhára. A mandulát a főzés utolsó egy-két percében is hozzáadhatod! Főzés közben, és-vagy a főzés után, a vizet, és a sót ízlésed szerint adagolhatod, attól függően, hogy milyen sós, és milyen sűrűségű tejfölt szeretnél.
Amikor teljesen szétfőtt a rizs, egy konyhai robotgéppel, turmixgéppel, vagy botmixerrel krémesítsd az egészet teljesen simára!
Ez a tejföl egy egyszerű, és nagyon gyorsan elkészíthető alaprecept, amelyet krémesítés után bátran tovább ízesíthetsz.
Attól függően, hogy édes, vagy sós ételekhez szeretnéd majd felhasználni, gazdagíthatod citromlével, zöld fűszerekkel, fokhagymával, további sóval, borssal, mustárral, fehér borssal, és akár édesítő sziruppal is!
Fogyasszátok egészséggel!