Vegán “párizsi” gluténmentesen
82845711_2201565586613011_5513920323600252928_o

Vegán "párizsi" gluténmentesen

V E G Á N  É L E T  K Ö N N Y E D É N 

H O Z Z Á V A L Ó K:

  • 15-20 dkg sárgaborsó
  • 1-2 evőkanál céklalé csak a színe kedvéért
  • 1 nagyobb gerezd fokhagyma
  • 1 púpos kiskanál só, vagy ízlésed szerint
  • 1/2 kiskanál őrölt bors, vagy ízlésed szerint
  • 2-3 evőkanál kókuszolaj

E L K É S Z Í T É S E:

A sárgaborsót válogasd át, és alaposan mosd meg.  Önts rá annyi vizet amennyi bőven ellepi, és egy csipetnyi sóval, szódabikarbónával főzd teljesen puhára. Közben pucold meg a fokhagymát, reszelj le egy darabka céklát, és nyomogasd ki a levét! 
Amikor már teljesen elfőtte a levét és megpuhult vedd le a tűzről, és fűszerezd be kedved szerint sóval, borssal, fokhagymával, és hozzákeverheted a kókuszolajat, és a céklalét is. Egy botmixerrel, vagy konyhai robotgéppel turmixold krémesen simára. Ezután öntsd bele a masszát egy vékonyan kiolajozott henger alakú formába, és tedd hűtőszekrénybe. 
Ha hagysz neki elég időt kb egy éjszakát arra hogy megdermedjen, akkor könnyedén kijön a formából, és szeletelhetővé válik! Ez egy alap recept, próbálgassátok “tökéletesítsétek” kedvetek szerint.
Tehetsz hozzá egy evőkanálnyi útifűmaghéjat is, és készítheted agar-agarral is, melyektől egy kicsit még szebben szeletelhető válik!
Ízesítésként tehettek hozzá folyékony füstöt, füstölt pirospaprikát, csilipelyhet, és zöld fűszereket is… Fogyasszátok egészséggel!

Kedvet kaptál az elkészítéséhez?

RENDELD MEG NÁLUNK A PRÉMIUM HOZZÁVALÓKAT!

Nincs készleten
Clear
Nincs készleten
Clear
Nincs készleten
Clear
Clear
Clear
Share:

Leave a Comment

Az email címed nem lesz közzétéve.

Fel