
Vegán "párizsi" gluténmentesen
V E G Á N É L E T K Ö N N Y E D É N
H O Z Z Á V A L Ó K:
- 15-20 dkg sárgaborsó
- 1-2 evőkanál céklalé csak a színe kedvéért
- 1 nagyobb gerezd fokhagyma
- 1 púpos kiskanál só, vagy ízlésed szerint
- 1/2 kiskanál őrölt bors, vagy ízlésed szerint
- 2-3 evőkanál kókuszolaj
E L K É S Z Í T É S E:
A sárgaborsót válogasd át, és alaposan mosd meg. Önts rá annyi vizet amennyi bőven ellepi, és egy csipetnyi sóval, szódabikarbónával főzd teljesen puhára. Közben pucold meg a fokhagymát, reszelj le egy darabka céklát, és nyomogasd ki a levét!
Amikor már teljesen elfőtte a levét és megpuhult vedd le a tűzről, és fűszerezd be kedved szerint sóval, borssal, fokhagymával, és hozzákeverheted a kókuszolajat, és a céklalét is. Egy botmixerrel, vagy konyhai robotgéppel turmixold krémesen simára. Ezután öntsd bele a masszát egy vékonyan kiolajozott henger alakú formába, és tedd hűtőszekrénybe.
Ha hagysz neki elég időt kb egy éjszakát arra hogy megdermedjen, akkor könnyedén kijön a formából, és szeletelhetővé válik! Ez egy alap recept, próbálgassátok “tökéletesítsétek” kedvetek szerint.
Tehetsz hozzá egy evőkanálnyi útifűmaghéjat is, és készítheted agar-agarral is, melyektől egy kicsit még szebben szeletelhető válik!
Ízesítésként tehettek hozzá folyékony füstöt, füstölt pirospaprikát, csilipelyhet, és zöld fűszereket is… Fogyasszátok egészséggel!