
Vegán palacsinta torta
VEGÁN ÉLET KÖNNYEDÉN RECEPTJE
HOZZÁVALÓK:
Palacsinta tészta:
- 30 dkg durum liszt
- 7-9 dl tiszta víz
- 1-2 evőkanál olaj
- 1 csipetnyi szódabikarbóna
- 1 csipetnyi só
Töltelék ötletek:
- dió, mák, lekvár, kakaó, mogyorókrém, kókuszkrém, vanília puding stb…
ELKÉSZÍTÉSE:
Kézi vagy gépi habverővel keverd csomómentesen simára a tészta hozzávalóit, és sütés előtt hagyd állni minimum 20-30 percig! Ezután süsd ki a palacsintákat, ebből a mennyiségből kb 16-20 db palacsintád lesz.
A palacsintákat töltsd meg kakaóval, lekvárral, kölestúróval, dióval, mákkal, vagy kókuszos vanília pudinggal, ahogy a fotón is látható módon én is tettem!
Vond be csokimázzal, halmozz rá friss, vagy aszalt gyümölcsöket… vagy csak egyszerűen csorgass rá egy kis gyümölcsszirupot… agave vagy juharszirupot, biztos lehetsz abban, hogy gyorsan el fog fogyni!
Jó étvágyat kívánok hozzá!