
Kölestúrós vegán palacsinta
VEGÁN ÉLET KÖNNYEDÉN RECEPTJE
HOZZÁVALÓK:
Palacsinta tészta:
- 30 dkg durum liszt, vagy bármilyen más liszt… gluténmentes liszt, amit szeretsz, és ehetsz
- 7-8 dl tiszta víz
- 1-2 evőkanál olaj
- 1 csipetnyi szódabikarbóna
- 1 csipetnyi só
Kesudiós kölestúró:
- 20 dkg folyóvízben alaposan átmosott köles
- 10 dkg kesudió, amit 7 dl tiszta vízzel turmixolj simára
- 1/2-1 egész citrom leve, és részben a lereszelt héja
- 5-5 dkg aranymazsola, és aszalt áfonya
- ízlésed szerint cukor, vagy eritrit, vanília, és pici fahéj
ELKÉSZÍTÉSE:
Kézi vagy gépi habverővel keverd csomómentesen simára a palacsinta tészta hozzávalókat, és sütés előtt hagyd állni minimum 20-25 percig!
Ezután süsd ki a palacsintákat, ebből a mennyiségből kb 18-20 db palacsintád lesz.
Közben a kölest egy csipetnyi sóval, és a szűretlen kesudió “tejjel” főzd nagyon puhára.
Mindig csak annyi tiszta vizet adj hozzá, amennyit főzés közben teljesen magába tud majd szívni!
Én mindig akkor édesítem, és teszem hozzá a mazsolát, az áfonyát, és a citrom levét, amikor a köles szinte már teljesen szét főtt.
Ilyenkor teszem hozzá a vaníliát, és néha-néha az őrölt fahéjat is.
Kóstolgasd és ízesítsd tovább kedved szerint.
Ha kihűlt máris megtöltheted vele a palacsintákat!
Jó étvágyat kívánok hozzá!