Vegán gluténmentes vörös lencse lepény

Vegán vörös lencse lepény

V E G Á N  É L E T  K Ö N N Y E D É N  R E C E P T J E 

H O Z Z Á V A L Ó K:

  •  5-6 db tortilla laphoz, vagy 10-12 db kisebb méretű wraphoz:
  • 20 dkg vörös lencse 4-5 dl tiszta vízben egy éjszakára beáztatva
  • Fűszer tippek: só, bors, csilipehely, kurkuma, esetleg egy-két csavarásnyi citromlé, vagy valamilyen zöld fűszer, fokhagyma, vöröshagymapor ízlésed szerint
  • 1-2 csapott evőkanálnyi útifűmaghéj, ami hajlékonyabbá és rugalmasabbá varázsolja a lepénykéket
  • 1 evőkanál olaj, amit akár el is hagyhatsz, ha szeretnéd olajmentesen teljes értékű ételként fogyasztani…

E L K É S Z Í T É S E:

A beáztatott lencsét, az áztató vízzel együtt amit szinte teljesen magába szívott, turmixold simára a fűszerekkel, és az útifűmaghéjjal.
Ha túl sűrűnek találod, tegyél még hozzá egy kevés vizet!
Ezután a kedved szerinti méretekben mint a palacsintát süsd ki egy serpenyőben!
Az első oldalát érdemes fedő alatt sütni, azért hogy jól átsüljön, miután megfordítottad a fedő már nem szükséges…
Salátával, növényi kencékkel, humusszal, fűszeres pirított csicseriborsóval, sok-sok finom zöldséggel, és hagymával tálalva nagyon egészséges étel!
Fogyasszátok egészséggel!

Kedvet kaptál az elkészítéséhez?

RENDELD MEG NÁLUNK A PRÉMIUM HOZZÁVALÓKAT

Clear
Clear
Clear
AkcióHot
Clear

Bulgur

(0)
650Ft 690Ft
Clear
Share:

Leave a Comment

Az email címed nem lesz közzétéve.

Fel