
Vegán túró rudi kölesből
V E G Á N É L E T K Ö N N Y E D É N R E C E P T J E
H O Z Z Á V A L Ó K:
- 20 dkg köles
5-6 dl növényi tej
- ízlés szerint eritrit, vagy cukor, vagy valamilyen növényi édesítő szirup
- pici vanília
- csipetnyi fahéj, de el is maradhat
- 1/2-1 egész citrom frissen facsart leve
- 1 csapott evőkanálnyi útifűmaghéj
- vegán étcsokoládé
E L K É S Z Í T É S E:
A kölest alaposan mosd meg, és a növényi tejben főzd teljesen puhára.
Beízesítheted főzés közben, és-vagy utána is, ahogyan a kedved tartja.
Az útifűmaghéjat a főzés végén érdemes hozzákeverni!
A beízesített kölesmasszát botmixerrel, vagy egy konyhai robotgéppel tovább pépesítheted és krémesítheted!
Várd meg míg kihűl, majd nedves kézzel formázz tetszőleges méretű rudikat. Ezután tedd a hűtőszekrénybe addig ameddig gőz felet felolvasztod a csokoládét! Ha felolvadt vond be vele a rudikat, tedd ismét a hűtőszekrénybe, várd meg míg megdermed a csokimáz, és már fogyaszthatod is!
Jó étvágyat kívánunk hozzá!