Vegán gluténmentes túró rudi kölesből
köles-túró-rudi

Vegán túró rudi kölesből

V E G Á N  É L E T  K Ö N N Y E D É N  R E C E P T J E 

H O Z Z Á V A L Ó K:

  • 20 dkg köles
  • 5-6 dl növényi tej

  • ízlés szerint eritrit, vagy cukor, vagy valamilyen növényi édesítő szirup
  • pici vanília
  • csipetnyi fahéj, de el is maradhat
  • 1/2-1 egész citrom frissen facsart leve
  • 1 csapott evőkanálnyi útifűmaghéj
  • vegán étcsokoládé 

E L K É S Z Í T É S E:

A kölest alaposan mosd meg, és a növényi tejben főzd teljesen puhára. 

Beízesítheted főzés közben, és-vagy utána is, ahogyan a kedved tartja. 

Az útifűmaghéjat a főzés végén érdemes hozzákeverni!

A beízesített kölesmasszát botmixerrel, vagy egy konyhai robotgéppel tovább pépesítheted és krémesítheted!

Várd meg míg kihűl, majd nedves kézzel formázz tetszőleges méretű rudikat. Ezután tedd a hűtőszekrénybe addig ameddig gőz felet felolvasztod a csokoládét! Ha felolvadt vond be vele a rudikat, tedd ismét a hűtőszekrénybe, várd meg míg megdermed a csokimáz, és már fogyaszthatod is! 

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Kedvet kaptál az elkészítéséhez?

RENDELD MEG NÁLUNK A PRÉMIUM HOZZÁVALÓKAT

Clear
Clear
Clear
AkcióHot
Clear

Bulgur

(0)
650Ft 690Ft
Clear
Share:

Leave a Comment

Az email címed nem lesz közzétéve.

Fel