
VEGÁN TEPERTŐKRÉM
Vegán élet könnyedén receptje
Hozzávalók:
- 10 dkg napraforgómag
- 5 dkg szezámmag
- 5 dkg kókuszzsír
- 1 evőkanál sörélesztőpehely, ami lehet gluténmentes is
- só
- bors
- pirospaprika
Így készítettem:
A 10 dkg napraforgómagot megmostam, leöblítettem, száraz serpenyőben pár perc alatt megpirítottam, majd a kávédarálómmal szinte krémesre őröltem.
Az 5 dkg szezámmagot szintén folyamatosan kevergetve rázogatva pár perc alatt megpirítottam, csak óvatosan mert könnyen odaég, és szintén megdaráltam.
Ezután az őrölt napraforgómagot, és a szezámmagot egy légmentesen lezárható üvegbe tettem, azért mert ebben nem csak elkészíthetem, de később tárolhatom is.
Hozzá kevertem az 5 dkg kókuszzsírt és az 1 evőkanálnyi sörélesztőpelyhet. Sörélesztőpehely nélkül is finom, ezért ha neked épp nincs otthon azért még bátran elkészítheted!
Sóztam borsoztam, meghintettem egy kevés pirospaprikával, és a botmixeremmel krémesre turmixoltam! Az íze nagyon finom, és megszólalásig hasonlít az igazi tepertőkrém ízéhez. Jó étvágyat kívánok hozzá!