Természet Áldása fehér salátabab
Nagyon sok érv és eredmény szól a babfélék emberi szervezetre gyakorolt pozitív hatásairól, és fogyasztásuk mellett. Kutatások megállapították, hogy aki több hüvelyes zöldségfélét fogyaszt, az kevésbé lesz kitéve a szívbetegségek kockázatának – ez többek között a babokban található fito-kemikáliákkal lehet összefüggésben. A táplálkozástudományi szakemberek a hüvelyesek minél gyakoribb fogyasztását javasolják, mert amellett hogy finomak, egészségesek is, és nagyon sokat „tesznek” értünk, többek között rákos betegségek ellen védő természetes anyagok igen széles választékát tartalmazzák. A babok vízben oldódó rostokat valamint szaponinokat és fitoszterolokat biztosítanak számunkra, amelyek segítenek a vérünk koleszterinszintjét csökkenteni. Kutatások azt állapították meg, hogy napi 10 gramm vízben oldódó rost (ennyit körülbelül 200-250 gramm bab tartalmaz) fogyasztása a kiindulási értékhez képest akár 10 százalékkal is csökkentheti az LDL koleszterin szintjét a vérben. A fehér salátabab, az egyik legkedveltebb és legismertebb babféle. Étkezési célú felhasználása rendkívül változatos, és az íze is nagyon meggyőző.
Miért válasszuk a babféléket? Miért főzzünk gyakran fehér salátababból valami finomat?
Támogatja a fogyókúrát. Eltelít, bennünket, így nem fogunk a kelleténél többet enni. Egy adag bab elfogyasztásával már kellőképp jóllakottnak fogja érezni magát. Ez a babfélék rosttartalmának köszönhető: fogyasztásuk teltségérzetet okoz, közben pedig csodálatos módon gátolja a vércukorszint-ingadozást. Így megnő az az idő, míg újra ön éhesnek érzi magát.
Kordában tartja a cukorbetegséget. A babfélék a cukorbetegek csodaétele! Kiegyensúlyozott szénhidrát- és fehérjetartalmuk lassú, tartós glükózforrást biztosít, így a vércukorszint nem ingadozik olyan mértékben, mint az egyszerű finomított cukrok fogyasztása után.
Lisztérzékenyek rengeteg sokféle ételt készíthetnek babból.
Vegetáriánusok számára a babfélék az egyik legjobb alternatívák fehérje beviteléhez. A bab tápértéke magas, 20-25% fehérjét (legumin) tartalmaz. Nitrogénben gazdag, foszfor- és kéntartalmának tulajdonítható nagy táplálóereje. A szárazbab fehérjetartalma tízszerese a burgonyáénak, háromszorosa a kenyérének, de magas ásványi anyag tartalma is.
Értékelés
Értékelések
Még nincs értékelés
Írj egy vásárlói értékelést