
Fűszeres pirított csicseriborsó
VEGÁN ÉLET KÖNNYEDÉN
HOZZÁVALÓK:
Négy személyre:
- 30-40 dkg puhára főtt csicseriborsó
- 1-2 evőkanál olaj
Fűszer keverékhez hozzávalók ízlésed szerint:
- só
- cayenne bors
- füstölt paprika
- édes paprika
- csípős paprika
- őrölt bors
- szójaszósz
- szárított fokhagymapor
- római kömény
- kurkuma
- egy-két csepp citromlé
- gyömbérpor stb…
ELKÉSZÍTÉSE:
A csicseriborsóról öblítsd le a vizet, és “törölgesd” szárazra!
Egy tálban keverd össze az olíva, kókusz vagy a napraforgó olajjal. Ezután készíts egy fűszer keveréket, amit ízlésed szerint állíts össze az ajánlott hozzávalókból. Ha elkészültél alaposan forgasd össze vele.
Egyenletesen eloszlatva szórd bele egy sütőpapírral kibélelt nagyobb méretű tepsibe.
Előmelegített sütőben kb 180-200 fokon 30-40 perc alatt süsd ropogósra!
Sütés közben érdemes néha-néha megrázogatni, megkevergetni, hogy egyenletesen piruljon.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!