Gluténmentes Vegán sárgaborsó krémleves
DSCF1929-2-scaled-1024x576

VEGÁN SÁRGABORSÓ KRÉMLEVES

Vegán élet könnyedén receptje

Hozzávalók:

 

  • 30 dkg sárgaborsó
  • 1 szem krumpli
  • 1,2-1,5 l tiszta víz
  • 1-2 dl bármilyen növényi tejszín
  • Fűszerek amiket használtam, vagy ajánlok: szárított vöröshagymapor, szárított fokhagymapor, őrölt szerecsendió, őrölt fehér bors, színes bors, himalája só, citromlé, kurkumapor, vegán zöldségleves kocka, friss fokhagyma, vöröshagyma, petrezselyem, gyömbérpor…

Elkészítése:

A krumplit hámozd meg és kockázd fel.
A sárgaborsót válogasd át, és folyóvízzel mosd meg.
Tedd a sárgaborsót egy fazékba, és engedd fel 0,7-1 liter tiszta vízzel, sózd meg egy picit, és amikor már félig megfőtt add hozzá a krumplit is, és főzd teljesen puhára.
Főzés közben, vagy utána kedved szerint ízesítheted, és fűszerezheted, majd keverd el benne a tejszínt és turmixold az egészet krémesen simára.
További víz hozzáadásával ízlésed szerint bátran hígíthatod!
Tálalhatod pirított kenyérkockával, pirított tökmaggal, kölesgolyóval, de egy kevés tejszínnel a tetején is finom!

KEDVET KAPTÁL AZ ELKÉSZÍTÉSÉHEZ?

Rendeld meg nálunk a Prémium hozzávalókat!

Nincs készleten
Clear
Clear
Clear
Share:

Leave a Comment

Az email címed nem lesz közzétéve.

Fel