Gluténmentesen is elkészíthető Vegán köles túrógombóc
DSCF1855-scaled-1024x576

VEGÁN TÚRÓGOMBÓC KÖLESBŐL

Vegán élet könnyedén receptje

Hozzávalók:

  • 20 dkg köles
  • 2-3 evőkanál búzadara, ha gluténmentesen szeretnéd elkészíteni akkor használhatsz helyette rizsdarát
  • ízlés szerint cukor, vagy eritrit
  • 1/2-1 citrom frissen facsart leve, és lereszelt héja, vagy ízlésed szerint
  • ízlés szerint zsemlemorzsa
  • ízlés szerint olaj a zsemlemorzsa pirításához
  • 1 csipetnyi
  • őrölt fahéj

Elkészítése:

Mielőtt 2-3 szoros mennyiségű tiszta vízben feltennéd főzni a kölest, nagyon fontos hogy alaposan mosd át folyóvízben!

Ha nem mosod át eléggé, akkor lehet hogy marad egy kis mellékíze, amit sokan nem szeretnek…

Én ma a főzővízbe csak negyed kiskanálnyi aszkorbinsavat tettem, amit el is hagyhattok ha nektek nincs otthon… helyette belefacsarhatjátok 1/2 citromnak a levét is…

Amikor már teljesen elfőtte a főző vizet és puhára főtt, hozzákevertem 3 evőkanálnyi búzadarát, belefacsartam 1/2 citrom levét, belereszeltem a héját, édesítettem, és még egy-két percig folyamatosan kavargatva “főztem”.

A zsemlemorzsámat kevés olajon megpirítottam, és amikor elzártam a lángot szórtam hozzá egy kevés őrölt fahéjt, és édesítettem

A kölestúró masszából kis gombócokat formáztam, és meghempergettem a fahéjjal ízesített, édesített pirított zsemlemorzsában. Vegán tejföllel tálaltam! Jó étvágyat kívánok hozzá!

KEDVET KAPTÁL AZ ELKÉSZÍTÉSÉHEZ?

Rendeld meg nálunk a Prémium hozzávalókat!

AkcióHot
Clear

Köles

(0)
750Ft 790Ft
Share:

Leave a Comment

Az email címed nem lesz közzétéve.

Fel