Gluténmentesen is elkészíthető Vegán lencsevagdalt

GLUTÉNMENTES LENCSEVAGDALT

Vegán élet könnyedén receptje

Hozzávalók:

  • 35 dkg lencse
  • 2-3 evőkanál kókuszzsír
  • 2 csapott evőkanál útifűmaghéj, ha gluténmentesen szeretnéd elkészíteni, akkor természetesen használj gluténmenteset 
  • 1 teáskanál agar-agar alga alapú növényi zselatin
  • 2-3 gerezd fokhagymanyomón áttört fokhagyma
  • bors
  • vegán zöldség fűszerkocka
  • csili
  • szárított vöröshagymapor
  • babérlevél…
 
 

Elkészítése:

Az átválogatott és megmosott lencsét 2-3 szoros tiszta vízben főzd nagyon puhára. A főzővízbe tegyél egy pici sót, és egy babérlevelet. 

Ezután a főzővizét teljesen elfőtte, szinte szétfőzött lencsédhez ízlésed szerint keverd hozzá a fűszereket, a fokhagymát, a sót, a borsot, a vegán fűszerkockát, a csilit, és a szárított vöröshagyma port. 
Az agar-agar port keverd simára 1 dl tiszta vízzel, és öntsd hozzá a masszához, majd folyamatosan kevergetve 3-4 perc alatt főzd össze az egészet.

Fontos tudni, hogy az agar-agar csak főzés közben tudja kifejteni a zselésítő hatását.  

A sűrű masszát ezután botmixerrel turmixold krémesen simára, közben adagold hozzá a 2-3 evőkanál kókuszsírt, a 2 csapott evőkanálnyi útifűmaghéjat, és egy kevés pirospaprikát. 
Ezután enyhén olajozz ki egy hőálló formát, és öntsd bele, rázogasd bele a besűrűsödött lencsemasszát.
Tedd a hűtőszekrényedbe, ahol pár óra elteltével szeletelhetővé válik! 

KEDVET KAPTÁL AZ ELKÉSZÍTÉSÉHEZ?

Rendeld meg nálunk a Prémium hozzávalókat!

AkcióHot
Clear
Akció
Clear
Share:

Leave a Comment

Az email címed nem lesz közzétéve.

Fel