GLUTÉNMENTES LENCSEVAGDALT
Vegán élet könnyedén receptje
Hozzávalók:
- 35 dkg lencse
- 2-3 evőkanál kókuszzsír
- 2 csapott evőkanál útifűmaghéj, ha gluténmentesen szeretnéd elkészíteni, akkor természetesen használj gluténmenteset
- 1 teáskanál agar-agar alga alapú növényi zselatin
- 2-3 gerezd fokhagymanyomón áttört fokhagyma
- só
- bors
- vegán zöldség fűszerkocka
- csili
- szárított vöröshagymapor
- babérlevél…
Elkészítése:
Az átválogatott és megmosott lencsét 2-3 szoros tiszta vízben főzd nagyon puhára. A főzővízbe tegyél egy pici sót, és egy babérlevelet.
Ezután a főzővizét teljesen elfőtte, szinte szétfőzött lencsédhez ízlésed szerint keverd hozzá a fűszereket, a fokhagymát, a sót, a borsot, a vegán fűszerkockát, a csilit, és a szárított vöröshagyma port.
Az agar-agar port keverd simára 1 dl tiszta vízzel, és öntsd hozzá a masszához, majd folyamatosan kevergetve 3-4 perc alatt főzd össze az egészet.
Fontos tudni, hogy az agar-agar csak főzés közben tudja kifejteni a zselésítő hatását.
A sűrű masszát ezután botmixerrel turmixold krémesen simára, közben adagold hozzá a 2-3 evőkanál kókuszsírt, a 2 csapott evőkanálnyi útifűmaghéjat, és egy kevés pirospaprikát.
Ezután enyhén olajozz ki egy hőálló formát, és öntsd bele, rázogasd bele a besűrűsödött lencsemasszát.
Tedd a hűtőszekrényedbe, ahol pár óra elteltével szeletelhetővé válik!